Cosmelan

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem. Het kan worden veroorzaakt door een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en als gevolg van blootstelling aan de zon. Oppervlakkig pigment is goed te behandeling met een medische peeling of pigmentlaser. Is het pigment dieper gelegen, dan is dit soms erg lastig te verwijderen. Speciaal voor dit dieper gelegen pigment is er de Cosmelan-behandeling van Mesoestetic. Dit is voor alle huidtypes een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen. 

Cosmelan-behandeling bij Vogue Clinic Amsterdam

Bij Vogue Clinic zetten we Cosmelan in voor het behandelen van melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken, sproeten, post inflammatoire hyperpigmentatie (pigmentatie na ontstekingen) en zonschade.

Voor we starten met de behandeling plannen we altijd een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we je huid en bepalen we of een Cosmelan-behandeling geschikt is voor jouw huid of dat er een andere behandeling nodig is. Ook leggen we uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke voorbereiding nodig is, welke thuisproducten je dient te gebruiken en welk resultaat je mag verwachten.

De behandeling zelf bestaat uit twee delen: Cosmelan 1 en Cosmelan 2. In de kliniek brengt de huidtherapeut Cosmelan 1 aan. Dit is een intensief masker dat lang op de huid moet blijven zitten (8 tot 12 uur). Je zult dus met het masker op naar huis gaan. Zorg dus voor geschikt vervoer terug naar huis. Cosmelan 2 is een crème die je thuis zelf moet gebruiken. 

Direct na de behandeling tot ongeveer 4 dagen erna kan je huid rood en gezwollen zijn. Als je een gevoelige huid hebt kan je ook wat last hebben van jeuk. De huid zal licht branderig en trekkerig aanvoelen. Dit is normaal. Zeker de eerste 24-48 uur na de behandeling. Om dit te verminderen gebruik je thuis de meegeleverde Melan Recovery. Bij alle huidtypen kan de huid op de tweede of derde dag gaan schilferen. Gebruik ook dan de Melan Recovery en herhaal dit elke twee uur op de dagen dat de schilfering het ergst is. 

Om te voorkomen dat pigmentvlekken terugkomen is het belangrijk je huid thuis goed te blijven verzorgen. Gebruik een goede en hoge zonbescherming (minimaal SPF 50) en pigmentremmende producten. Het is raadzaam de Cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling thuis te blijven gebruiken. Doe dit 1-2 keer per week. 

Je mag make-up gebruiken nadat de producten die je dagelijks thuis moet gebruiken volledig zijn ingetrokken. Gebruik in elk geval de eerste 2 weken na de behandeling geen scrub of peelings. Vermijd de eerste 2 weken na de behandeling alle warmtebronnen. Ga dus niet intensief sporten, in de sauna, of onder een hete douche.

Een week na de behandeling zal je merken dat de huid verbetert. Het optimale resultaat zie je 2-6 weken na de behandeling. Pigmentvlekken zullen dan aanzienlijk verminderd zijn of verdwijnen zelfs helemaal.

Maak direct een afspraak voor een Cosmelan-behandeling

Heb je last van storende pigmentvlekken als gevolg van hyperpigmentatie? Maak dan snel een afspraak bij Vogue Clinic. Wij plannen dan op korte termijn een gratis en vrijblijvend intakegesprek.  

Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. De Cosmelan-behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Of je voor vergoeding in aanmerking komt hangt af van je aanvullende zorgverzekering. Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan je graag te woord.